Skriv din egen lista

Det är inte svårt, vi lovar. Läs några av de listor som finns publicerade och du ska se att du snart är igång att i huvudet komponera din egen, utifrån just dina individuella erfarenheter.

Din lista behöver följa några enkla regler. Det är bra om det är 33 punkter, men det är inget krav. Skicka in din egen lista så som just den ser ut, med så många eller få anledningar du vill ha med. Du får inte nämna några namn, utan måste avidentifiera de eventuella personer du talar om. Det är bra om du kan vara så konkret du bara kan och gärna också personlig om du vill och vågar. Du anger ditt förnamn och din ålder i mailet. Vill du vara anonym får du vara det, för alla utom för redaktören för bloggen. Ange i ditt mail att du vill vara anonym samt vilket annat namn du vill att din lista ska stå i. Om du istället vill framträda med hela ditt namn får du gärna det. Du får gärna också skriva några rader om dig själv för att presentera vem du är. I övrigt får du göra vad du vill av din lista, du får använda bilder, du får skriva i poesiform, du får använda humor, vrede, torr ironi. Du är fri att utforska din egen röst i din egen personliga lista.

Redaktörerna (i dagsläget Sara och Viktoria) har sista ordet och kommer inte publicera några listor som bryter mot dessa regler.

Om du håller med om att feminism behövs – välkommen att skicka in din egen lista! Skicka listan till mina33anledningar@gmail.com, och ange i mailet i vilket namn du vill att listan ska stå (ditt eget eller en pseudonym).

7 tankar på “Skriv din egen lista

  1. Varför påbörja något så bra och sen sluta? Jag hittade hit idag, och delade länken vidare direkt. Jag har snart läst alla listor och vill skriva min egen. Lägg inte ned.

    • Hej Jennifer!
      Vi märkte att vi fick in färre listor och samtidigt insåg vi att det skulle kräva för mycket tid (och resurser) att vidareutveckla bloggen på något sätt. Hoppas att vi ändå med hjälp av alla listskrivare har pekat på de skillnader som finns mellan könen och varför feminism är ett bra sätt för att förändra världen. Listskrivarna har bidragit med över 2500 anledningar till varför feminism behövs. Vill du skriva en lista kan du fortfarande maila in den.
      /Viktoria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s