Om mina33anledningar

För ett tag sedan blev trettiotreanledningar.com uppskattad och delad av många människor. Nu är vi några som vill ta detta ett steg längre och dela med oss av våra egna personliga 33 anledningar till varför feminism behövs.

Vi tror på exemplens makt, och på att visa på hur förtryckande strukturer tar sig konkreta uttryck i allas våra liv. Vi tror på det kraftfulla i att tillsammans visa på hur  personliga, privata, ibland undanträngda och dolda erfarenheter tillsammans bildar ett mönster. Vi tror på att det stärker oss att dela detta med varandra och med världen. Vi tror på förändring och vi tror att feminism behövs för en sådan förändring. Så välkommen att läsa, gråta, skratta, bli inspirerad, och om du vill – skriva din egen lista!

Vi är alla människor som på ett eller annat sätt förhåller oss till begränsande normer kring kön, sexualitet och kropp. Vi skriver utifrån personliga erfarenheter av att leva som ung tjej, som kvinna, som flata, som bög, som transperson, som polyamorös, som man, ja helt enkelt utifrån vilken identitet som helst som förhåller sig till begränsande normer. De flesta av oss är personer med just kvinnliga erfarenheter av patriarkala strukturer, i det lilla och i det stora. Men alla som på något sätt reflekterat över hur livet begränsas av normer kring kön, sexualitet och kropp är välkomna att skriva egna listor. Så länge normen är vit, able, antingen ”riktig” man eller ”riktig” kvinna, och att dessa män och kvinnor ska vara monogama och heterosexuella behöver vi också visa på berättelser om allt detta. Om hur dessa grejer samspelar, på individnivå, på olika sätt beroende på vilka boxar du tickar i och inte. Vi tror att alla förlorar på det system som råder, även om vi förlorar olika mycket och på olika sätt.

2 tankar på “Om mina33anledningar

  1. Det här tycker jag är en sjukt bra grej. Har bara en fundering, måste fokus ligga på livet som UNG?? Jag tror mest att det är ungdomar som rör sig i dessa forum och kommer att skriva men tycker det skulle vara jätteintressant att höra även äldre personers 33 anledningar. Det skulle kunna tillföra vissa perspektiv.

    Tack för initiativet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s