Nymerias 33

1. För att en av mina tjejkompisar, när hon var yngre, sög av en kille som hon tyckte väldigt mycket om. Han och hans vänner pratar om henne som en slampa, en hora, mm. medan han är ”jättecool” som utnyttjade en tjej han aldrig ens gillat.

2. För att när jag försökte få en pojkvän att tänka till om det med frågan ”varför är det så?” svarade han ”det bara är det, försök inte ändra på mig!!!”

3. För att ordet feminism har fått en sådan dålig klang, eftersom det inte är någon som orkar ta reda på vad det egentligen står för.

4. För att min så kallade far slog min syster, och när min mamma och syster anmälde honom blev han arg och sa att de gick bakom ryggen på honom.

5. En kille jag är ytligt bekant med slösade bort sina pengar på strippor och avsugningar i Kroatien, och skryter om det. Ingen säger till honom hur patetiskt det är.

6. Så fort jag börjar prata om orättvisor och jämställdhet blir min pojkvän uppgiven eller irriterad och ber mig sluta tjata.

7. För att man inte har någon undervisning om feminism i skolorna. Det borde vara ett ämne, en självklarhet. Men nej, istället har man samhällskunskap som i princip bara handlar om riksdagen.

8. För att om jag blir arg, blir jag så arg att jag börjar gråta. Ändå tar ingen mig på allvar utan undrar bara om jag har pms. Hade jag varit man hade jag blivit tagen på allvar.

9. För att saker jag läser på mina33anledningar kan få mig att börja gråta eftersom jag känner igen mig så mycket.

10. För att mitt ex tyckte att det var okej att tafsa på mig och till och med börja ha sex med mig medan jag sov, och började tafsa igen när jag nästan somnat om, trots att jag sagt nej.

11. För att jag berättade det för min en annan pojkvän. Ändå vaknade jag en natt innan vi blev tillsammans av att han tafsade på mig.

12. För att jag inte vågade säga något då, utan försökte lägga mig på andra sätt så han inte skulle komma åt.

13. För att om jag ska gå hem när det är sent tänker jag alltid noga igenom vilken väg som är säkrast för mig att gå, för att undvika att bli överfallen/våldtagen.

14. Ändå är jag rädd hela vägen hem.

15. För att killar är rädda för att bli kallade ”jävla bög” om de försvarar någon som blir kallad slyna.

16. För att när jag var med i en bilolycka, var jag rädd för att killar skulle se att det var jag som kört. Jag ville inte ge dem fler anledningar till skämt om att kvinnor är sämre i trafiken.

17. Att det fortfarande finns skämt om att kvinnor är sämre i trafiken när nio av tio rattfyllerister är män och åtta av tio som dömts för trafikbrott är män.

18. För att man inte kan höja körkortsåldern för män trots att de utvecklas långsammare, pga ”jämställdhet”. Hade det varit tvärt om, så hade det nog varit en annan melodi.

19. För att jag inte kan se filmer längre utan att se vilken skev kvinnosyn de är i de flesta.

20. För att man ändå fortsätter göra sådana filmer, där tjejer är snygga, men inte särskilt funktionella, om det inte handlar om sexuella tjänster såklart.

21. För att de flesta killar skäms över att vara oskulder eftersom det är ”omanligt”.

22. För att män får ligga med vem de vill, en eller flera gånger, och då anses han som häftig. Om en kvinna gör samma sak är hon slampig, en hora och saknar självrespekt.

23. Om en tjej säger nej till sex, en kyss eller något annat, då är hon en slampa och en hora. Om en kille säger nej, då är han bög.

24. För att jag alltid hatat (och hatar) mina små bröst, eftersom det inte gör mig lika intressant för killar som tjejer med stora bröst.

25. För att jag känner så många tjejer som bantar eller går på andra dieter, när de har jättefina kroppar

26. För att min tjejkompis pratade om hur smala modeller är, och hur de bara skulle se ut som galgar. Sen säger hon till mig ”du kan ju bli modell!” Till mig. Som alltid mått dåligt för att jag är så extremt smal, men inte kan gå upp i vikt, hur mycket jag än äter.

27. Jag är väldigt smal, ändå dyker min syster upp och säger ”kalooooriiiiieeer!” om jag äter choklad. Jag vet knappt vad kalorier är. Men eftersom det finns i allt gott måste det vara väldigt gott. I så fall älskar jag kalorier.

27. Främmande män anser att de har rätt att ta på min och mina tjejkompisars kroppar när vi är på klubben. Det är sällan det är tjejer som börjar tafsa på främmande män.

28. Man ska få betalt utifrån det arbete som man gör, inte utifrån vilket kön man har.

29. Det är så mycket vikthets överallt, ”laga mat med bara SÅHÄR många kalorier i sig”, osv osv.

30. Jag som kvinna förväntas gilla färgen rosa, när jag egentligen aldrig varit särskilt förtjust i den. Blått har alltid varit min färg.

31. Till och med såpbubbleburkar är numera könsbestämda. Rosa med Disneyprinsessorna till din dotter och blå/grön/gul med ”Bilar” till din son. Vad skönt. Det hade känts jobbigt att köpa en burk med såpbubblor som jag inte visste om den var till mitt eller till det andra könet.

32. I böcker får man ofta läsa att ”han tog henne”, mer sällan, eller nästan aldrig, att ”hon tog honom”. Bra att vi har den saken uppklarad. De hade inte sex tillsammans, utan han hade sex, och hon var väl mer eller mindre närvarande.

33. För att jag inte vågar använda mitt eget namn till listan och kommer radera mitt mail till mina33anledningar från ”skickat” så att ingen någonsin kan få reda på att jag gjort en lisa.

/Nymeria 19 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s