Sabinas 33

1. För att jag häromdagen fick höra ”Jävlar vilka tuttar!” av en fullkomligt okänd man på stan.

2. För att samma dag fnös en äldre dam åt mig på grund av min klädsel (vilket i själva verket var en ganska blygsam sommarklänning med leggings).

3. För att jag omgående kände mig tvungen att förklara för alla vad jag hade på mig.

4. För att jag är så van vid att folk stirrar på mina bröst att jag knappt ens reagerar längre.

5. För att under ett arbetspass hade en äldre man som stod och stirrade på mina bröst och det första som kom ur hans mun var ”Sådant där kan du ju inte ha på dig, man kan ju nästan inte hålla tassarna borta”.

6. För att jag förr inte tänkte noga på vad jag tog på mig innan jag gjorde det och på grund av det blivit kallad för hora, slyna, och liknande skällsord.

7. För att när jag reagerade och svarade tillbaka fick jag en oförstående blick och svaret ”Vi skämtar ju bara, ta det lugnt!”.

8. För att oftast fick jag inte ens det utan ett par kalla blickar och muttrande om vilken bitch jag var.

9. För att när jag blev tafsad på på krogen reagerade ingen förutom min bästa väninna som svarade med rent raseri. Därefter blev vi utfrågade av vakterna om varför hon stod och skrek på denna ”oskyldiga” man mitt på dansgolvet.

10. För att när jag svarade ärlig kastade vakten en blick på mig och min väninna och ryckte på axlarna och sa till oss att ta det lugnt.

11. För att jag numer alltid tänker efter och känner obehag inför att ta på mig en tröja med ”för” djup urringning…

12. …eller ”för” kort kjol.

13. För att jag känner obehag inför att ta på mig vad jag vill för jag är rädd att ingen kommer att se längre än till mina bröst.

14. För att när jag arbetade under West Pride fick upprepade kommentarer om hur sexig jag var, av fullkomlig okända män som samtidigt stirrade ner i min urringing.

15. För att många är ointresserade av att höra mina åsikter bara för att jag är kvinna.

16. För att många reagerar på feminism och 33 anledningar med kommentarer om att alla som håller med bara är ”svaga”.

17. För att jag får leta i minst två timmar innan jag hittar en BH som passar, trots att jag bara besöker affärer som är specialiserade på större storlekar.

18. För att de som jobbar i de butikerna, varje gång, envisas med att försöka övertyga mig om att köpa en Full Size BH, trots att jag upprepade gånger sagt att jag inte är intresserad av en sådan.

19. För att jag ser mig i spegeln och ibland grimaserar åt min egen kropp.

20. För att jag i mitt tidigare jobb ofta fick höra att jag förtjänade att bli våldtagen som ”straff” för att jag utförde mitt jobb.

21. För att jag, när jag var yngre, skrattade när någon tafsade på mig för att det var det enda sättet jag klarade av att reagera.

22. För att jag aldrig vågade anmäla mannen som våldtog mig, av rädsla för att bli betraktad som ”smutsig”.

23. För att jag tillslut tog ut all ilska gentemot honom på mig själv.

24. För att TV-serien Game of Thrones visar upp mängder av sexscener och halvt avklädda (eller helt) kvinnor.

25. Vilket gör mig rasande, för böckerna gör det inte.

26. För att jag själv aldrig högt medgett att jag hellre är hemma och tar hand om hemmet och ev. Framtida barn än att jobba för att få en karriär.

27. För att mina läkare inte lyssnade på mig när jag bad dem göra ett ultraljud efter att en cysta spruckit, trots att det hade hänt förr och jag sa att jag visste precis vad det var.

28. För att när jag var tonåring fick höra att tjejerna på gymnasiet aldrig skulle byta om i samma omklädningsrum som en bisexuell/homosexuell för att ”vem vet vad de ligger och fantiserar om då”.

29. För att det gjorde att jag bara medgav min bisexualitet för mina närmaste vänner.

30. För att jag inte kan lita på en man när han säger till mig att jag ser bra ut för att jag har alltför många gånger fått höra motsatsen.

31. För att jag har format det till ett vapen och har fått höra upprepade gånger att jag är ”i en egen klass när jag flirtar”.

32. För att jag på grund av osäkerhet har sökt bekräftelse av okända män, vilket aldrig gett mig något.

33. För att jag alltid hatar mig själv lite efter att jag fått den lilla bekräftelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s