Hanna L:s 33

Jag är numera en Malmöbo, som flyttade från min hemstad som nittonåring för att plugga till brandman, vilket jag är färdigutbildad som. Orden har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har under lång tid tränat upp min egen röst. Jag har valt att gå en väg som har mer med orden att göra än min utbildning till brandman idag och gör detta bland annat via min blogg: Hannas tankar.
/Hanna 24 år

1. För att när jag säger att jag är feminist så tror många felaktigt att det innebär att jag hatar män och vill att kvinnor skall få makten i samhället.

2. För att när jag började studera till brandman så sa allt ifrån min kvinnliga frisör till nära kvinnliga vänner att jag är så modig och att de aldrig hade klarat av det yrket varken fysiskt eller psykiskt.

3. För att när jag flyttar från min hemstad så anses jag vara modig.

4. För att jag hört allt för många män argumentera om varför kvotering inte behövs trots att det knappt skett någon förbättring på hur många kvinnor som arbetar som brandmän i Göteborg sedan mitten av 1900-talet.

5. För att manliga chefer hellre anställer en man än en kvinna.

6. För att en del män tycker att det är OK att skriva på min blogg att personer som jag inte borde få lov att arbeta inom räddningstjänsten när jag råkar nämna att jag ibland är lite tidsoptimistisk.

7. För att du som kvinna måste vara 250% perfekt hela tiden för att överhuvudtaget ha en chans att tas på allvar.

8. För att denna press innebär att många kvinnor lider av något som heter impostor syndrom som innebär att de går runt och känner sig otillräckliga och som att de egentligen inte förtjänar att jobba/vara där de är.

9. För att män är uppfostrade att skuldbelägga någon annan när ett misstag sker medan kvinnor är uppfostrade att skuldbelägga sig själva.

10. För att kvinnor är ansvariga för att de blivit våldtagna.

11. För att allt för många män påpekar att det finns män som blir våldtagna också när frågan om våldtäkt kommer upp trots att mer än 95% av alla våldtäktsoffer är kvinnor.

12. För att frågan om våldtäkt handlar om vem som blir våldtagen och inte om vem som våldtar.

13. För att våldtäkt handlar om att visa sin makt och att sätta någon på plats och inte är en sexuell handling.

14. För att jag kan läsa en text och veta om den är skriven av en man eller kvinna, innan jag sett vem som skrivit texten, efter att jag läste forskning om skillnaden i hur män och kvinnor formulerar sig och vilka ord respektive kön använder mer.

15. För att min första pojkvän, när jag var femton, sa till mig att om jag inte ligger med honom så kommer han att ligga med någon annan eftersom han är kille och måste få utlopp för sitt sexuella behov.

16. För att en tjej med stort sexuellt behov är konstig och måste tygla sig medan en tjej med litet sexuellt behov skall ställa upp eftersom mannen ”inte kan” tygla sitt sexuella behov.

17. För att jag älskar min pappa och min lillebror.

18. För att en mamma som tar sitt ansvar i hemmet och med barnen bara gör sitt jobb medan en pappa som tar sitt ansvar är så väldigt beundransvärd och duktig.

19. För att en av första gångerna jag såg min pappa gråta var när farfar dog, och det trots att min pappa är en man som gråter ganska ofta.

20. För att jag sett min mamma gråta så många gånger att jag inte kan räkna dem på fingrarna.

21. För att det nästan alltid är mamman som får störst andel av vårdnaden vid en vårdnadstvist.

22. För att skillnaden mellan män och kvinnors styrka inte så stor som folk försöker påstå och jag inte gillar när kvinnor säger att de är så svaga.

23. För att p-piller för män finns klara för produktion men inte har lanserats med motivationen att ”det inte finns någon marknad”, eftersom gud förbjude att vi gör något som skulle kunna vara obekvämt för män som att låta dem ta ett i princip biverkningsfritt piller en gång om dagen trots att vi kvinnor stoppar i oss biverkningsfulla piller och har gjort allt för länge…

24. För att när vi talar om en obestämd person så säger vi man.

25. För att när forskning görs på rekommenderat dagligt intag etc, för både män och kvinnor, så är den forskningen gjord på en medelålders man på 80 kilo.

26. För att det är bögar du ser på gaykrogar och i princip inga lesbiska.

27. För att det på 70-talet lanserades en porrtidning för kvinnor med bilder på män, som fick mycket gott resultat, där de fick slut på bilder efter tre upplagor. Så de bad efter mer bilder från sina läsare och de bilderna de fick in var så dåliga att de var tvungna att släppa ut en fjärde upplaga med de bilderna.

28. För att många menar att anledningen till att halvnakna män syns i reklam har att göra med att företag förstått vilken köpstark grupp som finns hos homosexuella män. Eftersom det tydligen bara är halva befolkningen som är intresserade av sex – oavsett sexuell läggning.

29. För att vi pratar som om vi lever i ett av världen mest jämställda länder och därför kan sluta kämpa. Som om världens snabbaste löpare skulle säga att; nu vann jag så därför flyttar jag ut på landet för att aldrig mig röra en löpardoja. Hejdå löpkonsten!

30. För att leksaksföretag inte kan blanda tjej- och killeksaker eftersom ”föräldrarna aldrig hade hittat då”.

31. För att när jag berättade för en manlig sjuksköterska att jag utbildade mig till brandman så kände han sig så liten jämfört med mig att han satte sig på knä och tillbad mig och sedan följde efter mig hela kvällen och berättade för alla hur omanlig han var i jämförelse med mig.

32. För att vi alla genom att försöka passa in i könsnormerna förminskar oss själva som personer.

33. För att det hade gått alldeles för fort att komma på 33 till anledningar…

1 tanke på “Hanna L:s 33

  1. Känner så att jag ville lägga till minst tre punkter till vardera av dina, samt att jag är stolt över dig (för många saker) men just i detta läget över din förmåga att använda ord. puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s